خانه | پست الکترونیک | آرشیو

دانستنی های زندگی

پزشکی ،روان شناسی، مدیریت، تربیتی، اجتماعی، علمی، خانوادگی و... /آپدیت روزانه


مصرف هرمیوه درفصلش مفید است

گزارش خبری/

نوبرانه؛ مفهومی که تکنولو‍ژی آن را بلعید 

 مصرف هرمیوه درفصلش مفید است

کرج - خبرگزاری مهر: دور نیست زمانی که برای آمدن میوه های فصل انتظار می کشیدم و با آمدن آن ها بزرگ تر خانواده اندکی از آن را به عنوان نوبرانه به خانه می آورد، اما امروزه بواسطه تکنولوژی و توسعه امکانات این مفهوم تقریبا رنگ باخته است.

به گزارش خبرنگار مهر، تا همین مثلا ۱۵ سال پیش بسیاری از میوه ها در غیر فصل خود قابل دستیابی نبودند و اگر کسی هوس خوردن میوه ای در غیرفصل خودش را می کرد، باید دردسرهای بسیاری به جان می خرید تا شاید موفق شود آن را بیابد.

حال و هوای خوردن نوبرانه هم جالب بود. بزرگ ترها و قدیمی ترها توصیه می کردند که از آن میوه حتی به میزان اندک به همه برسد تا همه از خواص آن بهره مند شوند.

در اواخر تابستان خانواده های سنتی تر دیگ های رب در خانه ها بار می گذاشتند تا در زمستان که گوجه فرنگی در کار نیست، به غذاهایشان رنگ و لعابی مطبوع بدهند.

با آمدن فصل بهار و تابستان انتظار میوه های تازه، لذت بخش می شد و بوی سیفی جاتی مانند خیار و کاهو و میوه جاتی مانند آلو و توت فرنگی انسان را مست می کرد.

اواخر تابستان سر و کله میوه هایی از قبیل مرکبات پیدا و بساط میوه های تابستانی برچیده می شد و تا سال دیگر خبری از میوه های غیرفصل نبود.

اما امروزه به مدد تکنولوژی و توسعه امکانات زندگی اغلب میوه ها در فصل غیرخودشان نیز قابل دسترسی هستند.

مثلا یافتن توت فرنگی و هندوانه و گوجه و خیار در فصل تابستان امری معمولی و عادی شده یا یافتن و خوردن مرکبات و سیب و انار در فصل بهار و تابستان کار سختی نیست.

به هر حال به واسطه تکنولوژی های موجود و توسعه راه ها و وسایل نقلیه امکان فراهم آوری میوه جات مختلف در فصول متفاوت فراهم است.

ایران نیز به سبب دارا بودن چهارفصل به صورت همزمان و نیز گستردگی اقلیم، توان تولید همه میوه ها درچهار فصل سال را داراست.

به عنوان نمونه زمانی که در شمال غرب ایران هوا سرد و برفی است در جنوب کشور امکان کشت و برداشت سیفی جات و محصولات جالیزی وجود دارد و برعکس.

اما این که داشتن میوه های فصول مختلف در فصل های گوناگون خوب است یا بد، موضوعی است که قابل تامل است.

این که خوردن مثلا هندوانه در فصل زمستان همان خواص خوردنش در تابستان را دارد یا نه؟ یا این که خوردن پرتغال در تابستان و بهار مفید است یا نه، موضوعی قابل بررسی از دیدگاه تغذیه ای و کارشناسی است.

واقعا دیدن توت فرنگی های اندازه یک سیب در پاییز و زمستان، طعم توت فرنگی واقعی را در ذهن زنده می کنند؟ یا خوردن محصولی مانند هندوانه در کنار شعله های سرکش بخاری ، طعم و مزه هندوانه خوردن در تابستان را دارند؟

واقعیت این است که همان گونه که خوردن آن ها چندان دلچسب نیست، خوص آن ها نیز برای بدن ناچیز است. از سویی به طور قطع آن هایی که در گلخانه به عمل آمده اند، یا در سردخانه نگه داشته شده اند، از موادشیمایی برای رشد بهره برده اند که این گونه به نظر می رسد ضررشان بیشتر از فواید مصرف آن ها باشد.

یک کارشناس ارشد طب سنتی در این خصوص به مهر گفت: همان گونه که کتب طبی قدیم و فرهنگ غذایی گذشته دیده می شود، در آن دوران که غیر از محصول فصل چیزی کاشته نمی شد، انسان ها از طول عمر بیشتر برخوردار بودند.

رزان منوچهری راد اظهار داشت: تا همین چند دهه قبل در غرب و اروپا و نیز یکی دو دهه قبل در ایران کارخانه ها و صنایع تبدیل نبودند ، صنایع دارویی هم به صورت امروز فراوان نبود؛ بنابراین اتکای مردم به محصولات فصل و میوه ها آن بود و هر میوه با توجه به خواص خود در فصل خودش مصرف می شد.

وی عنوان کرد: در آن دوران که تنوع غذایی کمتر بود و محصولات ترکیبی هم نبود،‌ بشر سالم تر از امروز زندگی می کرد؛ اما امروز مردمی که همه چیز با طعم دلخواه خود دارند، خسته و مریضند.

منوچهری تاکید کرد: امروز تعداد کسانی که به اندازه غذا و پولشان انرژی دریافت می کنند، کم است و علت آن نیز دخالت بشر در ترتیب غذای فصل هاست. به تدبیر خداوند و به دلیل نظم و هوشمندی نظام خلقت رویش هر چیزی در طبیعت حتما به دلیل و منطقی است که برای بدن انسان در آن فصل مفید است.

این کارشناس طب سنتی اظهار داشت: رویش میوه ها با توجه به فصل در طبیعت صورت می گیرد و خوردن هر کدام با توجه به فصل خودش برای بدن مفید فایده است. به عنوان نمونه میوه های سرد و خنک برای تابستان مفیدند؛ زیرا از عطش و تعریق و تشنگی جلوگیری می کنند و میوه ها دارای ویتامین C نظیر مرکبات برای فصول سرد آفریده شده اند.

وی تاکید کرد: این به معنای آن نیست که خوردن میوه ها در فصول غیرخودشان نفعی ندارد؛ بلکه به این معناست که آن گونه که باید برای بدن مفید نیستند و چه بسا عارضه ای هم برای بدن ندارند؛ اما به دلیل فصل جذب بدن نمی شوند.

منوچهری گفت: مصرف میوه ها و سایر چیزهایی که وقت مصرف آن نیست و اغلب تولید گلخانه ای شده یا با مواد شیمیایی در انبار نگه داشته شده و یا در یخچال های صنعتی فریز شده ،رسالتی برای بدن انسان نخواهد داشت جز آن که تبدیل به پسماند شود.

وی تصریح کرد: چون هدف خلقت بقا است، بدن وظیفه خود می داند که زنده بماند؛ اما این بدن فقط زنده است و پویا نیست؛ بلکه تنها دستگاهی است که پسماندها را تصفیه می کند.

یک کارشناس تغذیه نیز به مهر گفت: ساعت بیولوژیک بدن انسان بر اساس ساعت طبیعت کوک شده و انسان اولیه در بستر طبیعت خلق شده و رشد یافته نه با مواد مصنوعی.

حسین اکبرزاده اظهار داشت: ساختارهای سلولی و گیرنده های انسان از خلقت تاکنون تغییر نکرده؛ اما فرستنده ها پیام هایی دیگری می فرستند و این ما هستیم که باید فرستنده ها به بدن را تنظیم کنیم.

وی ادامه داد: انواع بیماری هایی که بشر امروز با آن دست به گریبان است حاصل تغذیه ناسالم و نامناسب است و مصرف میوه به شرط رشد طبیعی آن برای سلامت بدن بسیار مفید است.

اکبرزاده تاکید کرد: پزشکان مصرف پنج وعده میوه طی روز را توصیه می کنند، زیرا ویتامین های آن ها علاوه بر فواید انحصاری برای بدن به جذب سایر مواد مورد نیاز بدن نیز کمک می کند.

وی یادآورشد: البته امروزه به دلیل این که اکثر میوه ها مورد سمپاشی قرار می گیرند یا این که از سردخانه و گلخانه می آیند، توصیه می شود به رغم فوایدی که مصرف میوه با پوست دارند، آن ها را پوست کنده مصرف کنید.

اکبرزاده تصریح کرد: نگاهی به زندگی حیوانات درطبیعت نشان می دهد آن ها هر چیز را در فصل خود و به اندازه خودش مصرف می کنند و در واقع آن گونه که نظام خلقت طراحی شده پیش می روند.

به هر حال به نظر می رسد بشر امروز که در ابعاد مختلف دچار مشکل است با مراجعه به کمی قبل تر می تواند سلامت تر زندگی کند و از زندگی بهره بیشتری ببرد. به رغم آن که در این خصوص کتاب های متعدد نوشته شد. قرآن کریم کتاب همیشه جاودان مسلمان در این خصوص از راهنمایان است.

کارشناسان معتقدند روزانه باید پنج واحد میوه به بدن رساند. از فرصت محدود حیات بهره کافی ببریم و میوه های سالم و مفید در فصل خودشان به بدن برسانیم.

......................................

صدیقه راسخی



+ نوشته شده در چهارشنبه 1390/04/08 ساعت 8:1 توسط شفیعی مطهر |

منوی اصلی

دسته بندی خبر ها

درباره ی ما


" آگاهی" و "دانایی" مسئولیت آور است . "هر که آگاه تر مسئول تر !".آن که می داند مسئول انجام رسالت دانایی خود است و آن که نمی داند در خوشی کاذب نادانی غوطه ور است !! بنا براین آگاهی مقدمه احساس مسئولیت است . آن که "خوشی نادانی !" را بر "درد دانایی" ترجیح می دهد قطعا از آگاهی و دانایی گریزان است !پس "خواندن" آگاهی بخش و مسئولیت آور است و "نخواندن " مایه احساس راحتی !! آیا شما باز هم می خوانید ؟!!!
کسی که به آفتاب پشت کند جز سایه خود را نمی یابد !

آرشیو

پیوند های وبلاگ

لینک های روزانه

امکانات

RSS

POWERED BY
BLOGFA.COM

کلیه ی حقوق مادی و معنوی وبلاگ webaran محفوظ می باشد.
قالب وبلاگ - بازی آنلاین - طراحی سایت

بازی آنلاین

بازی آنلاین

عکس

طراحی سایت

ابزار وبلاگ

قالب وبلاگ

موسیقی بی کلام

دانلود اندروید

گرافیک - ابزار طراحی

برترین مطالب